- 5 ks steaků z českého dravce (štika, candát nebo okoun)
- 1 dl slunečnicového oleje
- ¼ másla
- 3 citrony
- 5 ks cherry rajčátek
- sůl, pepř barevný mletý (nejlépe čerstvě mletý)
Na omáčku:
- 3x smetana na vaření
- 150 g sýru typu cihla
- 250 g sýru typu niva
- čerstvé bylinky (petrželová nať, kopr a další dle chuti)
- 1/6 másla pro zjemnění
- smítka šafránu nebo 1 kávová lžička kurkumy pro barvu
- 2–3 polévkové lžíce solamylu pro zahuštění omáčky
- 1 balení bramborových restíků – mražený polotovar
Očištěné steaky z dravce osolíme a jemně opepříme. (Se solí nešetřit, ryba snese více.) Na pánvi rozpálíme olej a přidáme máslo a steaky. Ubereme plamen, aby maso nebylo po krajích vysušené.
Omáčka:
V hrnci zavaříme smetanu a přidáme nastrouhané sýry (nastrouhané proto, aby došlo k lepšímu spojení). Provaříme. Přidáme šafrán či kurkumu, máslo a dle potřeby dohustíme solamylem, rozmíchaným podobně jako základka v asi 1dl studené vody. Dle chuti dosolíme. Těsně před podáváním přidáme nadrobno nasekané bylinky.
Bramborové restíky na pánvi osmažíme a podáváme.
Talíř ozdobíme čerstvými druhy salátů, plátky citronů a cherry rajčátek.
Zdroj: TV Prima Prostřeno http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-z-dravce-na-syrovo-bylinkove-omacce
Poslední tip, trik či komentář