reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak z loupané plece

Potřebujeme:

  • 600 g hovězí loupané plece – US BEEF,
  • 100 g žampiónů nebo jiných hub,
  • 125 g másla,
  • 100 ml suchého bílého vína,
  • 1 snítku tymiánu,
  • 1 snítku rozmarýnu,
  • 1 lžíci oleje,
  • sůl, pepř

Maso nakrájíme na plátky vysoké asi 3 cm. Necháme v pokojové teplotě, opepříme a opečeme na prudce rozpálené pánvi z obou stran. Dáme odpočinout na talířek asi na 10 minut. Z pánve slijeme tuk, přidáme víno, bylinky a máslo, nasekané žampiony, chvilku je podusíme, osolíme, opepříme a vrátíme zpět steaky i se šťávou. Za neustálého přelévání omáčkou je dohotovíme, tzv. sortýrujeme.
Podáváme nakrájené na tenké plátky s pečivem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/steak-z-loupane-plece-28-4-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.