Potřebujeme:
- 600 g hovězí loupané plece – US BEEF,
- 100 g žampiónů nebo jiných hub,
- 125 g másla,
- 100 ml suchého bílého vína,
- 1 snítku tymiánu,
- 1 snítku rozmarýnu,
- 1 lžíci oleje,
- sůl, pepř
Maso nakrájíme na plátky vysoké asi 3 cm. Necháme v pokojové teplotě, opepříme a opečeme na prudce rozpálené pánvi z obou stran. Dáme odpočinout na talířek asi na 10 minut. Z pánve slijeme tuk, přidáme víno, bylinky a máslo, nasekané žampiony, chvilku je podusíme, osolíme, opepříme a vrátíme zpět steaky i se šťávou. Za neustálého přelévání omáčkou je dohotovíme, tzv. sortýrujeme.
Podáváme nakrájené na tenké plátky s pečivem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/steak-z-loupane-plece-28-4-2011.html
Poslední tip, trik či komentář