reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak z tuňáka na zeleném pepři s omáčkou beurre blanc

  • čerstvý filet tuňáka
    zelený sterilovaný pepř
    panenský olivový olej
    černý pepř
    sůl

na omáčku:

  • 2 šalotky
    50 ml bílého vinného octa
    100 ml bílého vína
    200 g másla
    sůl
    bílý pepř

Steaky tuňáka naložíme do olivového oleje s nasekaným zeleným pepřem. Lehce je zasypeme černým pepřem a dáme do chladu aspoň na dvě hodiny zaležet. Poté osolíme a opečeme zprudka z obou stran. Na talíři ho doplníme kouskem limety a omáčkou beurre blanc, kterou připravíme takto: šalotku, ocet a víno vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje do medové konzistence. Potom za stálého a důkladného šlehání postupně přidáváme kousky studeného másla, dokud nevznikne omáčka smetanové konzistence. A pozor, už nevaříme! Na závěr dochutíme solí a bílým pepřem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/272-steak-z-tunaka-na-zelenem-pepri-s-omackou-beurre-blanc/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.