- čerstvý filet tuňáka
zelený sterilovaný pepř
panenský olivový olej
černý pepř
sůl
na omáčku:
- 2 šalotky
50 ml bílého vinného octa
100 ml bílého vína
200 g másla
sůl
bílý pepř
Steaky tuňáka naložíme do olivového oleje s nasekaným zeleným pepřem. Lehce je zasypeme černým pepřem a dáme do chladu aspoň na dvě hodiny zaležet. Poté osolíme a opečeme zprudka z obou stran. Na talíři ho doplníme kouskem limety a omáčkou beurre blanc, kterou připravíme takto: šalotku, ocet a víno vaříme tak dlouho, dokud se obsah nezredukuje do medové konzistence. Potom za stálého a důkladného šlehání postupně přidáváme kousky studeného másla, dokud nevznikne omáčka smetanové konzistence. A pozor, už nevaříme! Na závěr dochutíme solí a bílým pepřem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/272-steak-z-tunaka-na-zelenem-pepri-s-omackou-beurre-blanc/
Poslední tip, trik či komentář