Suroviny
- steak z krkovice 5 ks
- olivový olej
- rozmarýn
- koření na steaky
- tymián
- česnek 3 stroužky
Příloha:
- brambory 5 ks
- brokolice 1 ks
- trochu smetany ke šlehání
- sůl
Dip:
- dijonská hořčice 2 lžičky
- italské koření
- med 2 lžíce
- chilli paprička 1 ks
Plátky vepřové krkovice, které jsme si dva dny předem naložili do olivového oleje, bylinek a oblíbeného koření na steaky, osmahneme ve větším množství oleje z obou stran na pánvi, aby byla krkovička pěkně šťavnatá. Pak můžeme ještě na chvilku dát do trouby, aby došla i uvnitř masa.
Uvaříme si brambory společně s brokolicí do měkka. Poté zeleninu scedíme a rozšťoucháme a přidáme smetanu. Lžící tvoříme kopečky, které klademe na pečicí papír na plech a dáme zapéct.
Maso dochutíme dipem, který si připravíme smícháním medu a hořčice – můžeme přidat i chilli papričku nebo italské koření.
Zdroj: Stejček na rozmarýnu s bramborovými kopečky a hořčično-medovým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/stejcek-na-rozmarynu-s-bramborovymi-kopecky-horcicno-medovym-dipem [On-line 01.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář