reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Stejček na rozmarýnu s bramborovými kopečky a hořčično-medovým dipem

Suroviny

  • steak z krkovice 5 ks
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • koření na steaky
  • tymián
  • česnek 3 stroužky

Příloha:

  • brambory 5 ks
  • brokolice 1 ks
  • trochu smetany ke šlehání
  • sůl

Dip:

  • dijonská hořčice 2 lžičky
  • italské koření
  • med 2 lžíce
  • chilli paprička 1 ks

Plátky vepřové krkovice, které jsme si dva dny předem naložili do olivového oleje, bylinek a oblíbeného koření na steaky, osmahneme ve větším množství oleje z obou stran na pánvi, aby byla krkovička pěkně šťavnatá. Pak můžeme ještě na chvilku dát do trouby, aby došla i uvnitř masa.

Uvaříme si brambory společně s brokolicí do měkka. Poté zeleninu scedíme a rozšťoucháme a přidáme smetanu. Lžící tvoříme kopečky, které klademe na pečicí papír na plech a dáme zapéct.

Maso dochutíme dipem, který si připravíme smícháním medu a hořčice – můžeme přidat i chilli papričku nebo italské koření.

Zdroj: Stejček na rozmarýnu s bramborovými kopečky a hořčično-medovým dipem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/stejcek-na-rozmarynu-s-bramborovymi-kopecky-horcicno-medovym-dipem  [On-line 01.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.