Suroviny:
- čerstvé jahody
- čerstvá máta
- 3 vejce
- máslo
- meruňková marmeláda
- polohrubá mouka
- cukr krystal
- šlehačka
- rum
- citrón
V míse ušleháme bílky, přidáme cukr a zakápneme citrónovou šťávou.
V druhé míse ušleháme žloutky s moučkovým cukrem. Dáme dohromady, přidáme polohrubou mouku, rum a došleháme.
Na pánev s máslem nalijeme těsto a zprudka zapečeme. Dáme do trouby.
Omeletu vyndáme, pocukrujeme, natřeme marmeládou a přehneme na půl. Na talíři zdobíme jahodami, šlehačkou, moučkovým cukrem, marmeládou, čerstvou mátou. Pokapeme rumem.
Zdroj: ŠTĚPÁNSKÁ OMELETA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 25.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář