reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štěpánská omeleta

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 30 g krupicového cukru
  • 50 g hladké mouky
  • 1 citron
  • 30 g meruňkového džemu
  • 60 g kompotovaných jahody bez nálevu
  • moučkový cukr
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání pánve

Žloutky oddělíme od bílků.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, při šlehání přidáme citronovou kůru a šťávu s ½ citronu.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny.

Do žloutkové pěny postupně, ručně a střídavě vmícháváme sníh a mouku.

Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané pánve (použijeme pánev s kovovým uchem, abychom ji mohli vložit do trouby).

Ve vyhřáté troubě na 185 °C pečeme dozlatova.

Ještě horkou omeletu vyklopíme na prkénko, potřeme džemem, přepůlíme a krájíme trojúhelníkové výseče, které posypeme moučkovým cukrem a podáváme s jahodami.

Zdroj: Štěpánská omeleta; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1744-stepanska-omeleta/  [On-line 23.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.