reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Strapačky s brynzou

  • 750 g brambor
    300–400 g polohrubé mouky
    sůl
    250 g slaniny
    1 cibule
    300 g brynzy

Syrové nastrouhané brambory smícháme s moukou a trochou soli, vyzkoušíme, jestli těsto drží tvar a pokud ano, do osolené vroucí vody zaváříme po menších várkách strapačky. Jakmile vyplavou na hladinu, vložíme je do mísy se studenou vodou, aby se nám neslepily. Poté je scedíme a stejně jako halušky prohřejeme v pánvi s vyškvařenou slaninou, na které jsme předem do zlatova orestovali nasekanou cibuli, a na závěr přidáme brynzu. A pokud tuto specialitu ozdobíme opraženými plátky slaniny a snítkou pažitky, úspěch je zaručen.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/222-strapacky-s-brynzou/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.