reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Štrúdl

Suroviny

  • hladká mouka 400 g
  • žloutek 2 ks
  • mléko 16 lžic
  • ocet 1 lžíce
  • tuk 250 g
  • sůl
  • několik jablek
  • strouhanka na podsypání
  • rozinky dle chuti
  • cukr

Z mouky, žloutků, octa, mléka, soli a tuku vypracujeme vláčné těsto, které dotenka rozválíme a posypeme strouhankou, aby nasákla vlhkost. Přidáme nastrouhaná a vymačkaná jablka s rozinkami a cukrem, štrúdl zabalíme a potřeme vejcem a pečeme asi 20 minut při 180°C.

Zdroj: Štrúdl; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/strudl-2  [On-line 09.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.