Na 4 porce potřebujeme:
Polévka:
- 300 g jahod,
350 ml bílého smetanového jogurtu,
150 ml mléka,
2 lžíce moučkového cukru,
1 lžíce medu,
50 g bílé čokolády na posypání
Knedlíčky:
- 3 plátky toastového chleba,
- 50 ml mléka,
- 100 g měkkého polotučného tvarohu v kostce,
- 1 vejce,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 3 lžíce hrubé mouky,
- špetka soli do těsta a 1 lžička soli do vody na vaření,
- 2 lžíce oleje na potření knedlíčků
Jahody rozmixujeme (několik jahod si necháme na ozdobení), pokud nám vadí semínka, tak pyré přecedíme. Smícháme s jogurtem, mlékem, cukrem a medem. Dáme do chladničky vychladit.
Mezi tím připravíme knedlíčky. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Tvaroh smícháme s vejcem, vanilkovým cukrem, moukou a solí. Spojíme s namočeným chlebem a z těsta připravíme malé knedlíčky. Vaříme je v osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření je potřeme olejem a necháme vychladnout.
Polévku rozlijeme do misek a přidáme knedlíčky. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a ozdobíme kousky jahod.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/studena-jahodova-polevka-16-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář