- 1 kg vepřového plecka
- ½ pórku
- 200 g žampionů
- sůl, pepř
- máslo
- 1 šlehačka ke šlehání
- 1 vejce
- 150 g strouhaného sýra
Vepřové plecko odblaníme, pokrájíme na kostky a dáme do menší hlubší formy vymazané máslem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 1,5 hodiny. Pak přidáme kolečka pórku a nakrájené, nasucho orestované žampiony. Vše přidáme k masu a zapečeme ještě 10 minut. Mezitím si zvlášť vyšleháme šlehačku s 1 vejcem a špetkou soli do pěny a masovou směs zalijeme. Nakonec maso posypeme strouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.
Bramborová kaše
- 1 kg brambor
- 250 ml mléka
- 100 g másla
- špetka Vegety
Brambory oloupeme, osolíme podle chuti a uvaříme doměkka. Pošťoucháme, přidáme horké mléko s máslem a vyšleháme do pěny. Dochutíme špetkou Vegety.
Salát z čínského zelí s mandarinkami
- ½ čínského zelí
- kompotované mandarinky
Čínské zelí pokrájíme, přidáme kompotované mandarinky a vše smícháme. Podáváme před hlavním jídlem, aby se zelí nerozmočilo a bylo křupavé. Ničím nedochucujeme.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/suba-s-bramborovou-kasi [On-line 5.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář