reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový vývar s kuřátky

  • 500 g vepřových odřezků
  • kořenová zelenina
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče (čistí polévku, aby se nezakalila)
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • sůl podle chuti

Polévku vaříme asi hodinu, scedíme a kořenovou zeleninu pokrájíme. Pak zavaříme do vroucí  polévky kuřátka a vaříme asi 5 min. Nakonec nakrájíme maso.

Kuřátka do polévky

  • 100 g másla
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky (ne vrchovaté)
  • 1 vejce
  • špetka soli

Z másla a mouky vyrobíme jíšku, osolíme a lehce osmahneme v kastrůlku, dokud nezačne mouka vonět. Stáhneme z plotýnky a vmícháme 1 vejce. Když se hmota spojí v těstíčko, vykrajujeme kousky, které zavaříme do vroucí polévky.

Zdroj: TV Prima http://dobroty-recepty.cz/recept/zmrzlinovy-pohar/ [On-line 5.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.