reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šuei-ču-žou

  • 60 dkg vepřové kýty,
  • 20 dkg očistěného špenátu,
  • 1 šálek vývaru,
  • 1 lžičku Wei-su,
  • 1 lžíci máčeného škrobu,
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce žlutého vína,
  • 1 lžíci sójové omáčky,
  • 1 lžíci oleje,
  • špetku hrubě mletého jamajského pepře,
  • 1 lžičku hrubě mletých chilli papriček,
  • rýži,
  • špetku soli,
  • olej na smažení

Vepřovou kýtu nakrájíme po vlákně na tenké plátky, smísíme se solí, škrobem, vejci a necháme chvilku zaležet. Na pánvi mírně zahřejeme větší množství oleje, připravené maso v oleji krátce oblanšírujeme a ocedíme. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce sádla, přidáme oblanšírované vepřové maso, na lístečky rozdělený spařený špenát, šálek vývaru, Wei-su, sójovou omáčku a žluté víno. Vše dobře promícháme a dusíme 2 minuty. Potom maso přendáme na zahřátou mísu. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme hrubě mletý jamajský pepř a chilli papričky, prudce opražíme a přelijeme na připravený pokrm na míse, který hned velmi horký podáváme.

Zdroj: Šuei-ču-žou, TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/suei-cu-zou-13-12-2013.html [on-line 12.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.