- 60 dkg vepřové kýty,
- 20 dkg očistěného špenátu,
- 1 šálek vývaru,
- 1 lžičku Wei-su,
- 1 lžíci máčeného škrobu,
- 2 vejce,
- 2 lžíce žlutého vína,
- 1 lžíci sójové omáčky,
- 1 lžíci oleje,
- špetku hrubě mletého jamajského pepře,
- 1 lžičku hrubě mletých chilli papriček,
- rýži,
- špetku soli,
- olej na smažení
Vepřovou kýtu nakrájíme po vlákně na tenké plátky, smísíme se solí, škrobem, vejci a necháme chvilku zaležet. Na pánvi mírně zahřejeme větší množství oleje, připravené maso v oleji krátce oblanšírujeme a ocedíme. Na pánvi zahřejeme 3 lžíce sádla, přidáme oblanšírované vepřové maso, na lístečky rozdělený spařený špenát, šálek vývaru, Wei-su, sójovou omáčku a žluté víno. Vše dobře promícháme a dusíme 2 minuty. Potom maso přendáme na zahřátou mísu. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme hrubě mletý jamajský pepř a chilli papričky, prudce opražíme a přelijeme na připravený pokrm na míse, který hned velmi horký podáváme.
Poslední tip, trik či komentář