reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Suflé se zmrzlinou

Suroviny

  • vejce 6 ks
  • cukr krupice 2 ks
  • kakao 40 g
  • čokoláda 200 g
  • máslo 240 g
  • hladká mouka 150 g

Vejce, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme společně ve větší míse. Poté přidáme do vyšlehané směsi mouku, holandské kakao a opět prošleháme. Dále si rozpustíme nalámanou čokoládu. Čokoládu následně přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme. Vyšlehanou směs na chvíli odstavíme, aby si odpočinula.
Mezitím si připravíme třeba hrnečky, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs. Nádobky vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a do nádob poté dávkujeme směs přibližně tři centimetry pod okraj. Budoucí suflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme 13 – 15 minut. Důležité je, aby suflé zůstalo uvnitř trochu tekuté.
Po upečení vyklopíme dezert opatrně na talířek – suflé je velice křehké.

Zdroj: Suflé se zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sufle-se-zmrzlinou  [On-line 02.03.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.