Suroviny
- vejce 6 ks
- cukr krupice 2 ks
- kakao 40 g
- čokoláda 200 g
- máslo 240 g
- hladká mouka 150 g
Vejce, cukr a rozpuštěné máslo vyšleháme společně ve větší míse. Poté přidáme do vyšlehané směsi mouku, holandské kakao a opět prošleháme. Dále si rozpustíme nalámanou čokoládu. Čokoládu následně přidáme do vyšlehané směsi a ještě jednou prošleháme. Vyšlehanou směs na chvíli odstavíme, aby si odpočinula.
Mezitím si připravíme třeba hrnečky, do kterých budeme plnit připravenou čokoládovou směs. Nádobky vymažeme máslem, vysypeme hladkou moukou a do nádob poté dávkujeme směs přibližně tři centimetry pod okraj. Budoucí suflé pak dáme do předem předehřáté trouby na 200°C a pečeme 13 – 15 minut. Důležité je, aby suflé zůstalo uvnitř trochu tekuté.
Po upečení vyklopíme dezert opatrně na talířek – suflé je velice křehké.
Zdroj: Suflé se zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sufle-se-zmrzlinou [On-line 02.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář