reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na červeném víně s brusinkami a gratinovanými bramborami

Suroviny

  • vepřová panenka 400 g
  • polotučná hořčice 1 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • olivový olej 2 lžíce
  • zelený pepř
  • červená cibule 1 ks
  • rozmarýn pár snítek
  • červené víno na podlití
  • brusinky
  • hladká sůl

Gratinované brambory

  • nové brambory 800 g
  • máslo
  • sladká smetana 250 g
  • česnek 2 stroužky
  • parmezán 100 g
  • sůl

Omytou a osušenou panenku zbavíme přebytečných blan, potřeme ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolíme, opepříme a dáme na minimálně 30 minut odležet do chladu. Pak ji zprudka ze všech stran opečeme na pánvi, přendáme do zapékací mísy a zasypeme tence pokrájenou cibulí. Podlijeme červeným vínem smíchaným s brusinkovým džemem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 10 minut. Poté panenku obrátíme, přidáme pár snítek rozmarýnu a přiklopené ještě 20 minut dopečeme. Vyndáme z trouby, necháme asi dvě minuty stát, teprve pak maso nakrájíme na tenké plátky.
Gratinované brambory: Oloupané, omyté brambory nakrájíme na centimetrové plátky, dáme je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolíme a přelijeme zahřátou smetanou s česnekem a posypeme parmazánem a při 180 stupních C pečeme asi 30 minut.

Zdroj: Vepřová panenka na červeném víně s brusinkami a gratinovanými bramborami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-cervenem-vine-s-brusinkami-gratinovanymi-bramborami  [On-line 02.03.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.