4 porce
- 2 čerstvé sýry
100 g másla
200 g mleté šunky
100 g šunky na plátky
100 ml šlehačky
bílý pepř
sůl
na medová jablka:
- 100 g medu
100 ml bílého vína
2 větší jablka
Čerstvý sýr rozmícháme s povoleným máslem, přidáme jemně mletou šunku, našlehanou smetanu, sůl, bílý pepř a promícháme. Hotovou pěnou naplníme formu, kterou jsme předtím navlhčili, vyložili potravinářskou fólií a plátky šunky. Formu zabalíme, obsah opatrně sklepeme, dáme alespoň na půl hodiny do chladu a než pěna ztuhne, připravíme si medová jablka, která šunkovou pěnu báječně doplní: Rozehřejeme med s bílým vínem a v rozpuštěné směsi krátce podusíme jablka nakrájená na tenké měsíčky. Poté je necháme zchladnout a podáváme spolu se šunkovou pěnou, kterou jsme nakrájeli zahřátým ostrým nožem na plátky. Ozdobíme podle vlastní fantazie a servírujeme nejlépe s bílou bagetou či toasty.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/167-sunkova-pena-s-medovymi-jablky/
Poslední tip, trik či komentář