reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunková pěna s medovými jablky

4 porce

  • 2 čerstvé sýry
    100 g másla
    200 g mleté šunky
    100 g šunky na plátky
    100 ml šlehačky
    bílý pepř
    sůl

na medová jablka:

  • 100 g medu
    100 ml bílého vína
    2 větší jablka

Čerstvý sýr rozmícháme s povoleným máslem, přidáme jemně mletou šunku, našlehanou smetanu, sůl, bílý pepř a promícháme. Hotovou pěnou naplníme formu, kterou jsme předtím navlhčili, vyložili potravinářskou fólií a plátky šunky. Formu zabalíme, obsah opatrně sklepeme, dáme alespoň na půl hodiny do chladu a než pěna ztuhne, připravíme si medová jablka, která šunkovou pěnu báječně doplní: Rozehřejeme med s bílým vínem a v rozpuštěné směsi krátce podusíme jablka nakrájená na tenké měsíčky. Poté je necháme zchladnout a podáváme spolu se šunkovou pěnou, kterou jsme nakrájeli zahřátým ostrým nožem na plátky. Ozdobíme podle vlastní fantazie a servírujeme nejlépe s bílou bagetou či toasty.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/167-sunkova-pena-s-medovymi-jablky/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.