reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunková roláda na vinné omáčce

na šunkovou roládu:

  • 10 plátků šunky
    250 g čerstvého sýra
    100 ml šlehačky
    5 plátků želatiny
    250 g hroznového vína (bez pecek)
    bílý pepř
    sůl

na vinnou omáčku:

  • 0,5 l červeného vína
    lžíce rybízového džemu
    100 g medu
    bílý pepř
    sůl

na ozdobu:

  • lístky salátu

Do čerstvého termizovaného sýra vmícháme šlehačku, osolíme, opepříme a přidáme rozpuštěnou želatinu. Pracujeme rychle, aby želatina neztuhla. Na potravinářskou fólii nebo alobal naklademe plátky šunky tak, aby se z poloviny překrývaly, na ně navrstvíme připravený krém a kuličky hroznového vína, nejlépe druhu bez pecek. Nakonec pomocí folie smotáme do úhledné rolády a dáme do ledničky alespoň na dvě hodiny ztuhnout.
Mezitím si připravíme vinnou omáčku. Červené víno vaříme tak dlouho, dokud nezredukuje svůj objem na polovinu. Poté v něm rozvaříme rybízový džem, necháme trochu zchladnout a nakonec přidáme med, bílý pepř, osolíme a vychladíme.
Ztuhlou roládu nakrájíme na kousky. Krájíme ji ještě zabalenou, aby se nerozpadla, a používáme ostrý nůž, který namáčíme do vody, aby se roláda nelepila.
Nakrájené kousky šunkové rolády servírujeme na talíře spolu s vinnou omáčkou a lístky salátu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/49-sunkova-rolada-na-vinne-omacce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.