reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí maso na černém pivu s bramborami a sladkým česnekem

  • 600 g jehněčí kýty
    250 g másla
    100 g mrkve
    100 g celeru
    250 g cibule
    5 stroužků česneku
    1,5 l vývaru
    1 černé pivo
    chlebová střída
    rozmarýn (tymián)
    sůl
    pepř

na brambory se sladkým česnekem:

  • brambory vařené ve slupce
    česnek
    máslo
    sůl
    pepř

Na rozehřátém másle orestujeme nastrouhanou mrkev s celerem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, a
až získá zlatavou barvu, přidáme prolisovaný česnek a rozmarýn. Potom zalijeme vývarem a přivedeme
k varu. Do vařícího základu přidáme očištěné, na kousky nakrájené jehněčí maso, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Přidáme-li maso do vroucího základu, zůstane šťavnaté. Poté přilejeme černé pivo a pod pokličkou necháme maso úplně změknout. Omáčku zahustíme nadrobno nakrájenou střídou chleba a asi 15 minut provaříme. Na závěr dosolíme a opepříme podle chuti.
Průběžně si můžeme připravit přílohu.
Oloupané stroužky česneku vložíme do horkého přepuštěného másla a necháme je podusit.
Na měsíčky nakrájené brambory, předem uvařené ve slupce, naskládáme na plech, osolíme, opepříme a přelijeme přepuštěným máslem i s celými stroužky česneku. Nakonec dáme do trouby zapéct do zlatova.
Maso servírujeme spolu s přílohou a ozdobíme pažitkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/44-jehneci-maso-na-cernem-pivu-s-bramborami-a-sladkym-cesnekem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.