Ingredience
na rolku:
- šunka 5 plátků
- šlehačka 200 ml
- kus křenu 1 dávka
na broskvičku:
- broskev z kompotu 5 kusů
- kuřecí maso 200 g
- celer 200 g
- trocha sterilovaného hrášku 1 dávka
- zakysaná smetana 1 lžíce
- majonéza 1 lžíce
- posekaná zelená petrželka nebo lístky máty 1 dávka
- sůl 1 špetka
- listy hlávkového salátu 1 dávka
1. Uvařené kuřecí maso nakrájíme na drobné kostičky, celer nastrouháme, přidáme hrášek, zakysanou smetanu, majonézu a sůl. Promícháme a salátem plníme konzervované okapané broskve. Zdobíme mátou nebo petrželkou.
2. Šunku potřeme ušlehanou šlehačkou a křenem a srolujeme. Plněnou broskev a šunkovou roličku položíme na list hlávkového salátu. Jako přílohu podáváme bagetku.
Zdroj: Šunková rolka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sunkova-rolka-4 [On-line 10.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář