Ingredience
- hladká mouka 500 g
- žloutek 2 kusy
- olej 150 ml
- balíček sušených kvasnic nebo necelá kostka čerstvých 1 dávka
- vlažné mléko 250 ml
- cukr 100 g
- sůl 1 lžička
na náplň:
- tvaroh 2 kusy
- cukr dle chuti 1 dávka
- vanilkový cukr 1 kus
- vanilkový pudink 1 kus
- nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu 1 dávka
- povidla 1 dávka
- drobenka 1 dávka
- žloutek na potření 1 kus
Na těsto si dáme do mísy mouku, sůl, vejce, olej a kvásek z droždí. Na vále těsto třikrát převálíme, pak je necháme hodinu kynout. Po vykynutí těsto rozválíme, děláme čtverečky, které plníme tvarohem, uděláme kuličky, které klademe na plech, do koláčku uděláme důlek, na něj dáme povidla a navrch drobenku. Náplně jsou podle naší chuti a zkušenosti, na Moravě jsou tradiční švestková povidla. Pečeme 15 minut při 200 stupních Celsia, stále sledujeme a neodcházíme od trouby!
Zdroj: Svatební koláčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatebni-kolacky-0 [On-line 04.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář