reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sváteční hovězí vývar babičky Františky se zeleninou, domácím drobením a játrovými knedlíčky

  • půl kila předního hovězího masa s kostí
  • 20 dkg játrové zavářky
  • 3 mrkve
  • petržel
  • velký celer
  • 2 cibule
  • česnek
  • pažitka
  • petržel kudrnka
  • nové koření
  • sůl
  • pepř
  • vejce
  • hrubá mouka
  • lžíce sádla
  • strouhanka

Půl kila předního hovězího masa, očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel, celer, malou cibuli, česnek, dvě kuličky nového koření, pepř a sůl přivedeme do varu, a pak necháme táhnout na malém plameni nejméně tři hodiny. Potom vývar přecedíme, zavaříme do něj játrové knedlíčky a přidáme předem uvařené drobení. Na talíři ozdobíme usekanou pažitkou a petrželkou kudrnkou.

Knedlíčky do polévky – z 20 dkg játrové zavářky, jednoho vejce, dvou stroužků prolisovaného česneku, lžíce sádla, špetky soli a hrsti strouhanky umícháme těsto, ze kterého vyválíme stejně velké kuličky

Drobení do polévky – dvě hrsti hrubé mouky, špetku soli, jedno celé vejce a jednu lžíci vody zpracujeme do tuhého těsta, které pak nastrouháme na „slzičkovém“ struhadle do vroucí osolené vody. Vaří se asi 20 minut. Pak scedíme a propláchneme horkou vodou.

Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatecni-hovezi-vyvar-babicky-frantisky

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.