Ingredience
- vepřové koleno 1 kus
- větší mrkve 2 kusy
- cibule 1 kus
- vejce 3 kusy
- pepř 3 kuličky
- česnek 3 stroužky
- vegeta 1 lžička
- mletý pepř 1 špetka
- hořčice 1 lžíce
- muškátový oříšek 1 špetka
- kečup 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Vepřové koleno uvaříme s cibulí. Zvlášť uvaříme dvě větší mrkve a tři vejce natvrdo. Měkké maso vyjmeme z hrnce a obereme od kostí. Nakrájíme maso, kůži, mrkev, vejce. Tuto směs řádně promixujeme s přidáním vývaru. Postupně přidáváme koření: česnek, mletý pepř, hořčici, muškátový oříšek, vegetu, kečup. Necháme ztuhnout v chladu a potom s chutí labužníků pojídáme s bílým pečivem.
Zdroj: Sváteční paštika, banketka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svatecni-pastika-banketka [On-line 29.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář