reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

SVATOJAKUBSKÉ MUŠLE

Suroviny:

  • svatojakubské mušle
  • pařížské žampiony
  • rukola
  • 1/2 šalotky
  • 1/2 stroužku česneku
  • telecí šťáva
  • balzamikový ocet
  • máslo
  • ořechový olej
  • olivový olej
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Mušle vyloupejte a očistěte. V kastrůlku rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek.

Přidejte pokrájené žampiony, osolte a opepřete a nechte restovat. Přidejte petrželku, promíchejte a kastrůlek dejte stranou.

Na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mušle s trochou másla. Orestované mušle vyndejte stranou a do pánve přidejte telecí šťávu, ořechový olej a kapku balzamikového octa. Nechte spojit.

Na talíř nandejte houby, na ně položte orestované mušle, ozdobte čerstvou rukolou a zalijte šťávou s ořechovým olejem.

Zdroj: SVATOJAKUBSKÉ MUŠLE; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-premierove-menu-podle-chuti-zdenka-pohlreicha [On-line 30.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.