Suroviny
Řídká směs:
- měkký tvaroh 3 ks
- mléko 500 ml
- vejce 3 ks
- cukr moučka 1 hrnek
- rozinky
Suchá směs:
- polohrubá mouka 3 hrnky
- cukr moučka 1 hrnek
- vanilkový cukr 1 sáček
- prášek do pečiva 1 a 1/4 balní
- máslo 250 g
Do první mísy si dáme suroviny na řídkou směs, do druhé na tu suchou. Obsah obou nádob dobře promícháme – samozřejmě každou zvlášť. Pak si vymažeme plech a na něj nasypeme půl mísy suché směsi, na to vylijeme celou mísu řídké směsi a vršek dosypeme zbylou půlkou suché směsi. Nakrájíme máslo na slabé plátky a poklademe jím celý vršek koláče těsně vedle sebe. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut do lehkého zhnědnutí. Koláč podáváme s dobou silnou kávou.
Zdroj: Švédský koláč s italskou kávou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svedsky-kolac-s-italskou-kavou [On-line 09.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář