reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švédský koláč s italskou kávou

Suroviny
Řídká směs:

  • měkký tvaroh 3 ks
  • mléko 500 ml
  • vejce 3 ks
  • cukr moučka 1 hrnek
  • rozinky

Suchá směs:

  • polohrubá mouka 3 hrnky
  • cukr moučka 1 hrnek
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • prášek do pečiva 1 a 1/4 balní
  • máslo 250 g

Do první mísy si dáme suroviny na řídkou směs, do druhé na tu suchou. Obsah obou nádob dobře promícháme – samozřejmě každou zvlášť. Pak si vymažeme plech a na něj nasypeme půl mísy suché směsi, na to vylijeme celou mísu řídké směsi a vršek dosypeme zbylou půlkou suché směsi. Nakrájíme máslo na slabé plátky a poklademe jím celý vršek koláče těsně vedle sebe. Pečeme při 180 stupních cca 30 minut do lehkého zhnědnutí. Koláč podáváme s dobou silnou kávou.

Zdroj: Švédský koláč s italskou kávou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svedsky-kolac-s-italskou-kavou  [On-line 09.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.