Suroviny
- kuřecí prsa 300 g
- hořčice 2 lžíce
- kečup 3 lžíce
- žloutek 2 ks
- sůl
- pepř
- ostré koření
- olej
Bramborové placičky
- větší brambory 4 ks
- vejce 1 ks
- hladká mouka 3-4 lžíce
- sůl
- olej na smažení
- sterilované zelí
- sůl
- pepř
- hořčíce (majonéza, zakysaná smetana) 1-2 lžíce
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, z ostatních ingredienci připravíme marinádu. Maso naložíme do marinády a necháme odležet v ledničce. Poté ho osmažíme na oleji pánvičce.
Bramborové placičky: Brambory si oloupeme a nastrouháme najemno. V mise smícháme nastrouhané brambory s vejcem, olejem a moukou, dle potřeby osolíme. Bramborové placičky smažíme na oleji z obou stran.
Zelí necháme okapat, pokrájíme ho na kratší nudličky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, zakápneme hořčicí, majolkou nebo zakysanou smetanou a promícháme.
Bramborové placky podáváme s masem a zelným salátem.
Zdroj: Švejžužu s bramborovými placičkami a zelným salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svejzuzu-s-bramborovymi-placickami-zelnym-salatem [On-line 17.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář