reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švestkový crumble

  • 150 g másla
  • 750 g polohrubé mouky
  • 150g máslových sušenek
  • 75 g hnědého cukru
  • 3 stonky rebarbory
  • 750 g švestek (čerstvé či mražené)
  • 3 lžíce cukru
  • máslo na vymazání formy
  • zmrzlina
  • meduňka

Ze změklého másla, mouky, rozdrcených sušenek a hnědého cukru připravíme drobenku. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme. Poté pocukrujeme a necháme odpočinout v míse. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní švestky, přidáme rebarboru a zasypeme drobenkou. Pečeme 25 až 30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá. Podáváme vlažné s oblíbenou zmrzlinou, kterou ozdobíme meduňkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.