- 150 g másla
- 750 g polohrubé mouky
- 150g máslových sušenek
- 75 g hnědého cukru
- 3 stonky rebarbory
- 750 g švestek (čerstvé či mražené)
- 3 lžíce cukru
- máslo na vymazání formy
- zmrzlina
- meduňka
Ze změklého másla, mouky, rozdrcených sušenek a hnědého cukru připravíme drobenku. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme. Poté pocukrujeme a necháme odpočinout v míse. Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme máslem, naskládáme do ní švestky, přidáme rebarboru a zasypeme drobenkou. Pečeme 25 až 30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá. Podáváme vlažné s oblíbenou zmrzlinou, kterou ozdobíme meduňkou.
Poslední tip, trik či komentář