- sušené švestky (asi 5 ks na osobu)
- sušená šunka (parmská, švarcvaldská, příp. libovější anglická slanina), ½ plátku na 1 švestku
- hořčice
- olej
- salát polníček, rukola a cherry rajčata (na ozdobu)
Připravíme si plátky sušené šunky, které lehce potřeme hořčicí. Pokud nejsou švestky vláčné, zakapeme je předem trochou koňaku nebo rumu. Pak švestky zabalíme do sušené šunky a dáme péct do trouby na pekáčku s trochou oleje. Podáváme teplé, ozdobené rukolou, polníčkem a cherry rajčátky. K zakousnutí zvolíme bagetu nebo celozrnný chléb.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svestky-zavinute-do-susene-sunky [On-line 13.2.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář