reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík

Ingredience

  • zadní hovězí maso 1 kg
  • špek 50 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 1 kg
  • smetana 1 l
  • cukr 200 g
  • citron 4 kusy
  • divoké koření (bobkový list, celý černý pepř, nové koření, tymián a jalovec) 1 dávka
  • plnotučná hořčice 2 lžíce
  • cibule 2 kusy
  • ocet 100 ml

karlovarské knedlíky:

  • rohílky 20 kusů
  • vejce 3 kusy
  • mléko 100 ml
  • nasekaná petrželka 1 svazek
  • muškátový květ 1 špetka
  • sůl 1 špetka

1. Maso prošpikujeme a orestujeme na tuku.

2. Cibuli a nahrubo nastrouhanou zeleninu orestujeme, přidáme cukr a vytvoříme karamel, přidáme hořčici, ocet a citronovou šťávu. Přidáme trochu vody, provaříme a vlijeme do pekáče, kam vložíme i orestované maso. Pečeme do měkka, maso přeléváme základem. Poté hovězí vyjmeme a základ rozmixujeme. Dochutíme dle potřeby citrónovou šťávou, cukrem, solí, na konci zjemníme smetanou. Většinou již nemusíme zahušťovat.

3. Karlovarské knedlíky: Rohlíky nakrájíme na kostky, přidáme vejce rozkvedlané v mléku, muškátový květ a jemně nasekanou petrželku. Promícháme a tvarujeme větší kuličky. Vaříme v páře asi 20 minut – vyzkoušíme, zda je knedlík uvnitř hotový, ale neměl by se převařit.

Zdroj: Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane-karlovarsky-knedlik [On-line 19.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.