- 600 g hovězího masa
- 25 g slaniny
- sůl
- 50 g tuku
- 125 g kořenové zeleniny
- 1 cibule
- pepř celý
- nové koření
- bobkový list citron ocet cukr
- máslo
- hladká mouka
- smetana
Maso osolíme a prošpikujeme slaninou. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a mírně osmahneme na tuku. Přidáme maso, krátce je opečeme a podlijeme vodou. Okořeníme pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme citron nakrájený na plátky, zastříkneme octem, přikryjeme a dusíme doměkka.
Během dušení obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou z másla a mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut. Během varu přidáme smetanu. Omáčku procedíme, dochutíme a znova krátce povaříme. Podáváme například s houskovými knedlíky a zdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane-s-knedlikem [On-line 5.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář