reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Svíčková na smetaně s knedlíkem

  • 600 g hovězího masa
  • 25 g slaniny
  • sůl
  • 50 g tuku
  • 125 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • pepř celý
  • nové koření
  • bobkový list citron ocet cukr
  • máslo
  • hladká mouka
  • smetana


Maso osolíme a prošpikujeme slaninou. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a mírně osmahneme na tuku. Přidáme maso, krátce je opečeme a podlijeme vodou. Okořeníme pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme citron nakrájený na plátky, zastříkneme octem, přikryjeme a dusíme doměkka.

Během dušení obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vodu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou z másla a mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut. Během varu přidáme smetanu. Omáčku procedíme, dochutíme a znova krátce povaříme. Podáváme například s houskovými knedlíky a zdobíme plátkem citronu, brusinkami a šlehačkou.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svickova-na-smetane-s-knedlikem [On-line 5.5.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.