Suroviny:
- 600 g falešné svíčkové
- špek
- kořenová zelenina
- tymián
- rozmarýn
- cibule
- divoké koření – pepř celý, nové koření, bobkový list
- pepř, sůl
- cukr
- máslo
- citrón
- nakládané jeřabiny
- ocet
- worchester
- olej
- smetana 33%
- šlehačka
- máslová jíška
- vývar
- bílé víno
- olej houskový knedlík
- máslo
- strouhanka
Do hrnce dáme olej, máslo, divoké koření a špek, orestujeme.
Maso prošpikujeme, prosolíme, opepříme a orestujeme na oleji a špeku ze všech stran.
Do základu přidáme cibuli, cukr, hořčici, čerstvé bylinky, citrón, přisolíme, opepříme, přidáme worchester. Maso vložíme do základu, podlijeme vínem a vaříme pozvolna cca 2 hodiny.
Do omáčky přidáme máslovou jíšku, smetanu a šlehačku. Dochutíme octem, cukrem, solí, pepřem, worcesterem,propasírujeme.
Na pánvi orestujeme kostky špeku a pokrájený citrón. Nastrouháme citrónovou kůru a vše přidáme do omáčky. Maso nakrájíme na plátky.
Podáváme s knedlíkem pokapaným máslem a sypaným strouhankou a nakládanými jeřabinami.
Zdroj: SVÍČKOVÁ Z ČESKÉ U BRNA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář