Suroviny
- vejce 5 ks
- cukr moučka 100 g
- kakao 2 lžíce
- smetana ke šlehání 500 ml
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do hladka, přidáváme kakao. Ušleháme sníh, který nakonec lehce vmícháme do těsta. Rozprostřeme na pečicí papír a dáme péct do trouby na 180°C na deset minut. Poté vytáhneme z trouby a ještě teplý korpus stočíme.
Mezitím si vyšleháme šlehačku. Po vychladnutí roládu rozbalíme, korpus potřeme vyšlehanou smetanou a opět stočíme. Před podáváním ještě necháme chvíli ztuhnout v chladu.
Zdroj: Švýcarská roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svycarska-rolada [On-line 25.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář