reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švýcarská roláda

Suroviny

  • vejce 5 ks
  • cukr moučka 100 g
  • kakao 2 lžíce
  • smetana ke šlehání 500 ml

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do hladka, přidáváme kakao. Ušleháme sníh, který nakonec lehce vmícháme do těsta. Rozprostřeme na pečicí papír a dáme péct do trouby na 180°C na deset minut. Poté vytáhneme z trouby a ještě teplý korpus stočíme.

Mezitím si vyšleháme šlehačku. Po vychladnutí roládu rozbalíme, korpus potřeme vyšlehanou smetanou a opět stočíme. Před podáváním ještě necháme chvíli ztuhnout v chladu.

Zdroj: Švýcarská roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/svycarska-rolada  [On-line 25.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.