na karamelové mléko:
- 200 g cukru krystal
1 l mléka
na zálivku:
- 80 g pudinkového prášku
0,2 l mléka
na dokončení:
- 120 g cukru krystal
400 ml šlehačky
na doplnění a ozdobení:
- banán
- karamelová omáčka
- ovoce
- čokoláda
Část krystalového cukru utavíme na hladký karamel, přilijeme většinu mléka a rozvaříme. Přisypeme zbytek cukru, necháme projít varem a přilijeme zálivku vytvořenou z pudinkového prášku a zbytku mléka. Základ na krém důkladně provaříme, pak přikryjeme a dáme vychladit. Nakonec ho zlehčíme ušlehanou smetanou, kterou do něj velmi opatrně vmícháme. Podáváme nejlépe ve skleničkách na aperitiv, jejichž dno poklademe kousky banánu. Ty zalijeme karamelem zředěným trochou vody a karamelovým krémem. Hotový vychlazený dezert ozdobíme podle vlastní fantazie, například ovocem a čokoládou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/259-svycarsky-karamelovy-krem/
Poslední tip, trik či komentář