reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Švýcarský karamelový krém

na karamelové mléko:

  • 200 g cukru krystal
    1 l mléka

na zálivku:

  • 80 g pudinkového prášku
    0,2 l mléka

na dokončení:

  • 120 g cukru krystal
    400 ml šlehačky

na doplnění a ozdobení:

  • banán
  • karamelová omáčka
  • ovoce
  • čokoláda

Část krystalového cukru utavíme na hladký karamel, přilijeme většinu mléka a rozvaříme. Přisypeme zbytek cukru, necháme projít varem a přilijeme zálivku vytvořenou z pudinkového prášku a zbytku mléka. Základ na krém důkladně provaříme, pak přikryjeme a dáme vychladit. Nakonec ho zlehčíme ušlehanou smetanou, kterou do něj velmi opatrně vmícháme. Podáváme nejlépe ve skleničkách na aperitiv, jejichž dno poklademe kousky banánu. Ty zalijeme karamelem zředěným trochou vody a karamelovým krémem. Hotový vychlazený dezert ozdobíme podle vlastní fantazie, například ovocem a čokoládou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/259-svycarsky-karamelovy-krem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.