Ingredience:
- 10 kuřecích paliček
1. marináda:
- 1,5 dcl oleje
- nové koření
- trocha skořice
- muškátový květ nebo oříšek
- čerstvě mletý pepř
2. marináda:
- 2 lžíce marinády č. 1
- 2 stroužky česneku
- 150–200 g rajčatového protlaku
- podle uvážení chilli
- 2–3 lžíce medu
- 4–5 lžic sójové omáčky
- 15 g másla
Smícháme ingredience na 1. marinádu, vylijeme do igelitového pytlíku a vložíme kuřecí paličky. Pytlík zavážeme, důkladně protřepeme a dáme alespoň přes noc odležet do lednice. Do rozpáleného rendlíku dáme zbytek 1. marinády, přidáme propasírovaný česnek a rajský protlak, necháme chvilku povařit a přidáme zbytek ingrediencí. Redukujeme zhruba 15 minut a přidáme máslo. Marinované paličky vyndáme z igelitového pytlíku, opečeme na pánvi, dáme do pekáče, potřeme 2. marinádou a přikryjeme alobalem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 200 °C, po 45 minutách znovu pomažeme marinádou a bez alobalu necháme dopéct.
Zdroj: Sweet Chilli Chicken; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/sweet-chilli-chicken [On-line 01.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář