reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrová omeleta s čerstvými rajčaty

Suroviny:

  • 4 lžičky másla
  • 4 velká zralá rajčata, nasekaná najemno
  • čerstvé “jižní” bylinky podle chuti (tymián, bazalka, oregano, petrželka, …)
  • 100g výrazného sýra podle chuti (nejlépe Grana Padano, ale lze naopak použít fetu nebo mozzarellu)
  • sůl a pepř
  • 8 vajíček
  • 4 lžíce smetany

1) V míse (ale ideálně v průsvitné plastové odměrce, abychom pak lépe odhadli třetiny směsi) smícháme vajíčka se smetanou a solí. Přidáme rajčata pokrájená najemno (je to třeba, jinak pak omeletu nepřehneme bez potrhání), a lístky bylinek.

2) Třetinu této směsi nalijeme na pánev vymaštěnou jednou lžičkou másla, rozlijeme po celé pánvi , několikrát odhrneme ode dna (tím se nám vajíčka částečně udělají, protože i ta horní se dostanou dolů), a pak necháme na velmi mírném plameni pod pokličkou tuhnout další cca 3 minuty. Poté ji zkusíme nadzvednout na okrajích dřevěnou špachtlí, posypeme strouhaným sýrem a přeložíme tak, aby byl vidět rub i líc.

3) Přesuneme omletu na talíř ozdobíme troškou čerstvých rajčat a bylinek. A protože je omeleta přeložená napůl, druhou polovinu talíře vyplníme salátem.

Zdroj: Sýrová omeleta s čerstvými rajčaty; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-na-bleskovky-od-karoliny?special=773951 [On-line 20.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.