Ingredience
- sýr (eidam, moravský bochník apod.) 12 plátků
- šunkový salám nebo šunka 200 g
- pomazánkové máslo 1 kus
- česnek 2 stroužky
- proužky červené papriky 10 kusů
- tavený sýr 2 kostky
1. Na plech rozprostřeme pečicí papír a na něj rozložíme sýr tak, aby se nám spoje překrývaly. Takto vložíme do vyhřáté trouby na dobu, než plátky změknou, začnou se lehce tavit a jsou tvárné. Po vyndání spoje přimáčkneme prstem. Na vychladlý sýr stejnoměrně rozložíme salám nebo plátky šunky.
2. Pomazánka: Tavený sýr rozmícháme s pomazánkovým máslem a přimícháme prolisovaný česnek a zbytek nadrobno pokrájeného salámu/šunky.Vytvořenou hmotou stejnoměrně po celém povrchu potřeme budoucí sýrovou roládu se šunkou a na konci ještě poklademe tenčími proužky očištěné papriky. Dobře zatočíme a roládu, zavinutou do papíru, dáme vychladit a uležet do chladničky na několik hodin – klidně i přes noc.
Zdroj: Sýrová roláda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrova-rolada-4 [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář