Ingredience:
- 20 dkg eidamské cihly krájené na plátky
- 20 dkg vepřové šunky krájené na plátky
- 1 pomazánkové máslo bez příchutě
- 1 lučina
- 50 g změklého másla
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- petrželová nať
- sůl a bílý pepř
Nejprve si připravíme náplň. Pomazánkové máslo, lučinu a změklé máslo důkladně smícháme, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou červenou papriku, podle chuti osolíme a opepříme a na závěr vmícháme nasekanou petrželovou nať. Plátky eidamu rozložíme jeden vedle druhého na potravinové fólii asi 4 x 3 plátky vedle sebe, potřeme slabou vrstvou připravené náplně, nato položíme šunku, opět plátek vedle plátku, a na šunku rozetřeme zbylou náplň. Pomocí fólie opatrně zarolujeme a utáhneme, dáme uležet do lednice alespoň na dvě hodiny. Po vychladnutí krájíme libovolně dlouhé roládky a podáváme s pečivem.
Zdroj: Sýrové miniroládky s pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrove-miniroladky [On-line 22.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář