Suroviny
- sůl
- hladká mouka 70 g
- máslo 70 g
- mléko 300 ml
- pepř
- vejce 4-5 ks
- parmazán 120 g
- slanina 50 g
Předehřejte troubu na 200 ºC. Zapékací žáruvzdorné misky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit. Oddělte bílky a žloutky.
V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte jíšku doběla a pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2–3 minuty do zhoustnutí. Stáhněte ze sporáku, zašlehejte žloutky a vmíchejte čedar. Osolte a opepřete.
Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi. Vyjměte zapékací misky z mrazáku a naplňte je směsí do dvou třetin a přidejte slaninu.
Pečte v troubě osmnáct až dvacet minut, až suflé vyběhne a zezlátne. Okamžitě podávejte, dobré je to se zeleninovým salátem.
Zdroj: Sýrové suflé s lehkým salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrove-sufle-s-lehkym-salatem [On-line 18.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář