reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrové suflé s lehkým salátem

Suroviny

  • sůl
  • hladká mouka 70 g
  • máslo 70 g
  • mléko 300 ml
  • pepř
  • vejce 4-5 ks
  • parmazán 120 g
  • slanina 50 g

Předehřejte troubu na 200 ºC. Zapékací žáruvzdorné misky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte parmazánem. Dejte do mrazáku na 15 minut vychladit. Oddělte bílky a žloutky.

V kastrůlku na středním ohni rozpusťte máslo a zaprašte moukou. Minutu míchejte jíšku doběla a pak vlijte za stálého míchání mléko. Míchejte a vařte 2–3 minuty do zhoustnutí. Stáhněte ze sporáku, zašlehejte žloutky a vmíchejte čedar. Osolte a opepřete.

Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka vmíchejte do sýrové směsi. Vyjměte zapékací misky z mrazáku a naplňte je směsí do dvou třetin a přidejte slaninu.

Pečte v troubě osmnáct až dvacet minut, až suflé vyběhne a zezlátne. Okamžitě podávejte, dobré je to se zeleninovým salátem.

Zdroj: Sýrové suflé s lehkým salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/syrove-sufle-s-lehkym-salatem  [On-line 18.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.