- 200 g hustého bílého jogurtu
100 g krémového sýra (žervé, termizovaný nebo kozí)
100 g aromatického plísňového sýra
50 ml panenského olivového oleje
50 ml bílého vína
1 červená feferonka
1 zelená feferonka
cca 1 stroužek česneku
sůl
Feferonky zbavíme semínek, očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme do jogurtu a promícháme. Sýr rozmačkáme vidličkou a spolu s jogurtem, olejem a vínem ušleháme do hladké omáčky. Vmícháme nadrobno pokrájené feferonky a osolíme. Poté přidáme na kousky nadrobený plísňový sýr a promícháme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/253-syrovo-jogurtova-pikantni-omacka-bonus/
Poslední tip, trik či komentář