- mleté hovězí maso 750 g
- hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
- vejce, našlehané 1 kus
- kyselé okurky, nasekané najemno 2 kusy
- chilli papričky, nasekané nahrubo 2 kusy
- krajíčky chleba, bez kůrky 2 kusy
- ciabatty/ hamburgerové housky 6 kusů
- sýr s modrou plísní 150 g
- kečup, majonéza nebo prostě to, co máte rádi 1 dávka
- míchaný salát
Ve velké míse smíchejte mleté maso, okurky, sůl a pepř. V kuchyňském robotu rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba. Směs přidejte k mletému masu, vmíchejte vajíčko
a vše dobře propracujte.
Z připravené hmoty vytvarujte 6 stejně velkých burgerů. Palcem nebo vypouklou stranou lžičky vytvarujte uprostřed každého burgeru mělký důlek. Zajistíte tím rovnoměrné propečení burgerů a zabráníte, aby se při grilování nafoukly.
Připravte gril na přímý vysoký žár. Burgery grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během poslední minuty opečte housky ukrojenou stranou dolů nad přímým žárem.
Housky sundejte z grilu, burger položte na spodní stranu, na něj dejte sýr, dle chuti majonézu nebo kečup a ozdobte salátem
Zdroj: Sýrový hamburger; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/syrovy-hamburger [On-line 29.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář