Ingredience:
Těstoviny:
- - 500 g nudlí tagliatelle,
- - 500 ml rajčatového suga (protlaku),
- - 500 g telecí kýty,
- - 4 stroužky česneku,
- - pepř, sůl,
- - 200 ml bílého vína,
- - 250g ricotty
1. Telecí kýtu nakrájenou na plátky, které si nasolíme, opepříme a posypeme strouhaným parmezánem a přidáme trochu česneku na kolečka a výhonek petržele. Vytvoříme závitky, které spíchneme párátkem.
2. Na předem rozpálené pánvi s olivovým olejem prudce opražíme maso ze všech stran a pak ho zalijeme deci bílého vína. Když se vypaří alkohol, přidáme tomatový protlak. Dochutíme pepřem, solí a špetkou vegety. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud telecí nezměkne.
3. Pak si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny, které uvaříme al dente, scedíme a přendáme do připravené mísy. Přidáme omáčku bez masa a přimícháme slaný tvaroh (ricottu) tak, aby se všechny chutě spojily. Servírujeme posypané parmezánem.
Zdroj: Tagliatelle con riccota; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tagliatelle-con-riccota [On-line 26.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář