reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tagliatelle con riccota

Ingredience:

Těstoviny:

  • - 500 g nudlí tagliatelle,
  • - 500 ml rajčatového suga (protlaku),
  • - 500 g telecí kýty,
  • - 4 stroužky česneku,
  • - pepř, sůl,
  • - 200 ml bílého vína,
  • - 250g ricotty

1. Telecí kýtu nakrájenou na plátky, které si nasolíme, opepříme a posypeme strouhaným parmezánem a přidáme trochu česneku na kolečka a výhonek petržele. Vytvoříme závitky, které spíchneme párátkem.

2. Na předem rozpálené pánvi s olivovým olejem prudce opražíme maso ze všech stran a pak ho zalijeme deci bílého vína. Když se vypaří alkohol, přidáme tomatový protlak. Dochutíme pepřem, solí a špetkou vegety. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni, dokud telecí nezměkne.

3. Pak si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny, které uvaříme al dente, scedíme a přendáme do připravené mísy. Přidáme omáčku bez masa a přimícháme slaný tvaroh (ricottu) tak, aby se všechny chutě spojily. Servírujeme posypané parmezánem.

Zdroj: Tagliatelle con riccota; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tagliatelle-con-riccota [On-line 26.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.