- mrkev
- řapíkatý celer
- cibule
- tři stroužky česneku
- 400 g kančího masa
- rajčatový protlak
- červené víno
- těstoviny tagliatelle
- máslo
- olivový olej
- bobkový list
- sůl, pepř
Mrkev, řapíkatý celer, tři stroužky česneku a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na olivovém oleji do zlatova. Pak směs rozmixujeme. Do hrnce nalijeme olivový olej a orestujeme namleté kančí maso. Ochutíme solí, pepřem a bobkovým listem. Ze začátku bude maso pouštět trochu vody, ta se po chvilce odpaří. K masu přidáme rozmixovanou zeleninu a lžíci protlaku. Zalijeme sklenkou červeného vína a necháme vařit alespoň hodinu a půl.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tagliatelle.
Do pánvičky dáme prohřát ragout, přimícháme pastu a zjemníme kouskem másla. Naservírujeme do hlubokého talíře a zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: Teď vaří šéf! Recepty na těstoviny Zdeňka Pohlreicha; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-na-testoviny-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 27.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář