Tagliolini s kuřecími játry
(4 porce)
- 280 g těstovin tagliolini
- 400 g kuřecích jater
- 1 cibulka
- 4 rajčata
- 1 dl bílého vína
- máslo
- olej extra virgin
- sůl
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do podoby “al dente”. Jsou velmi jemné, proto stačí povařit jen pár minut.
Játra očistíme a nakrájíme na větší kostičky, v pánvi rozehřejeme máslo a játra na cibulce orestujeme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a odstraníme semínka, nakrájíme na jemno. Pak je přidáme k játrům a zalijeme bílým vínem. Jakmile se alkohol vypaří, přidáme tagliolini, promícháme, dochutíme solí a můžeme podávat.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Tagliolini-ai-fegatini/
Poslední tip, trik či komentář