Suroviny:
- salátová okurka
- okurky kvašáky
- čerstvý kopr
- mléko
- smetana 33%
- bílý jogurt
- bílý pepř, sůl, cukr
- česnek
- olivový olej
- ocet
- topinky
V míse smícháme smetanu, mléko, jogurt, sůl, pepř, trochu octa, olivový olej, nastrouháme 2 stroužky česneku, kvašáky (část strouhaná najemno, část nahrubo), přidáme lák z kvašáků, nasekaný kopr, lehce ocukrujeme, promícháme.
Do talíře s polévkou vložíme na nudličky pokrájenou nakládanou a čerstvou okurku, posypeme koprem. Podáváme s topinkou.
Zdroj: TARATOR (STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA); TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 12.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář