reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tarte tatin se skořicovým přelivem

  • jablka 1 kg
  • vyválené listové těsto 1 balení
  • šťáva z 1 citrónu
  • rum – cca 1 panák
  • skořicový cukr 1 balení
  • máslo 125 g
  • rozinky či ořechy dle chuti 1 dávka

 

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Ochutíme citronovou šťávou. Formu vymažeme máslem a vyskládáme do ní jablka až po okraj. Pokud chceme do koláče přidat rozinky nebo ořechy, smícháme je s jablky a touto směsí vyložíme formu. Směs zakryjeme tence vyváleným plátem listového těsta, které ořízneme podle tvaru formy. Propícháme ho vidličkou, aby během pečení nevyběhlo. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Skořicový přeliv na koláč si připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme skořicový cukr a rum dle chuti, mícháme, dokud směs nezhoustne. Upečený koláč vyklopíme a ještě teplý ho polijeme vzniklým přelivem.

Zdroj: Tarte tatin; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tarte-tatin [On-line 5.9.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.