Ingredience – pravý tatarák, masová varianta
- 0,5 kg zadního hovězího
- 1 cibule
- hořčice
- kečup
- worchester
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- muškátový oříšek
- česnek
- chilli
- červená paprika
- 2 žloutky
- 2–3 dny starý chléb
- toastový chléb
Ingredience – falešný, bramborový tatarák:
- 5–6 menších nových brambor
- jinak vše jako u pravého tataráku, kromě žloutku
Maso odblaníme, třikrát přemeleme v mlýnku, přidáme nakrájenou středně velkou cibuli a dva žloutky. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme další koření. Správně se podává tatarák pouze jako namleté maso a hosté si dochutí sami. Opečeme na sádle topinky ze staršího chleba, případně uděláme toasty bez přidání tuku. Na topinky patří česnek.
Zdroj: Tatar Kubajz; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatar-kubajz [On-line 17.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář