Suroviny
- čerstvý losos 250 g
- kapary 50 g
- citron 1 ks
- střední cibule 1 ks
- bylinky (rozmarýn, bazalka, oregano)
- sůl
Pečivo
- polohrubá mouka 2 ks
- mléko 1 hrnek
- vejce 1 ks
- droždí 1 kostka
- cukr špetka
- sůl
- semínka/kmín na posypání
Lososa bez kostí a kůže nasekáme na malé kousky, přidáme nasekané kapary a najemno nakrájenou cibuli. Dochutíme citronem, bylinkami a solí. Talíř dozdobíme extra panenským olivovým olejem a redukcí z balzamika.
Pečivo: Do mísy nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko, droždí a špetku cukru. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce a osolíme. Necháme ještě půl hodiny dokynout a vytvarujeme bagetky. Ty na několika místech rozřízneme, aby vznikly charakteristické bagetové prohlubně. Vršek potřeme bílkem a dle chuti posypeme semínky, kmínem, hrubou solí apod. Bagety dáme na plech a vložíme je do trouby rozpálené na 220 stupňů C. Do trouby nakonec vlijeme přibližně půl hrnku vody tak, aby se vytvořila pára. Dvířka trouby rychle zavřeme, aby pára neunikla, a bagety pečeme dozlatova asi 20 minut.
Zdroj: Tataráček z lososa, pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tataracek-z-lososa-pecivo-0 [On-line 12.02.2017]
Poslední tip, trik či komentář