reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tataráček z lososa, pečivo

Suroviny

  • čerstvý losos 250 g
  • kapary 50 g
  • citron 1 ks
  • střední cibule 1 ks
  • bylinky (rozmarýn, bazalka, oregano)
  • sůl

Pečivo

  • polohrubá mouka 2 ks
  • mléko 1 hrnek
  • vejce 1 ks
  • droždí 1 kostka
  • cukr špetka
  • sůl
  • semínka/kmín na posypání

Lososa bez kostí a kůže nasekáme na malé kousky, přidáme nasekané kapary a najemno nakrájenou cibuli. Dochutíme citronem, bylinkami a solí. Talíř dozdobíme extra panenským olivovým olejem a redukcí z balzamika.
Pečivo: Do mísy nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko, droždí a špetku cukru. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme vejce a osolíme. Necháme ještě půl hodiny dokynout a vytvarujeme bagetky. Ty na několika místech rozřízneme, aby vznikly charakteristické bagetové prohlubně. Vršek potřeme bílkem a dle chuti posypeme semínky, kmínem, hrubou solí apod. Bagety dáme na plech a vložíme je do trouby rozpálené na 220 stupňů C. Do trouby nakonec vlijeme přibližně půl hrnku vody tak, aby se vytvořila pára. Dvířka trouby rychle zavřeme, aby pára neunikla, a bagety pečeme dozlatova asi 20 minut.

Zdroj: Tataráček z lososa, pečivo; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tataracek-z-lososa-pecivo-0  [On-line 12.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.