reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Italská zeleninová polévka minestrone s čerstvým parmazánem

Suroviny

  • olivový olej extra virgin 100 ml
  • mrkev 1 ks
  • řapíkatý celer 1 ks
  • střední cibule 1 ks
  • bílé fazole 200 g
  • brambory 2 ks
  • zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice..)
  • parmezán na posypání
  • sůl

Fazole si přes noc namočíme a poté je asi za dvacet minut uvaříme doměkka.
V hrnci si na olivovém oleji orestujeme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu).
Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15-20 minut, poté odebereme asi třetinu zeleniny, kterou propasírujeme. Vmícháme zpět, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

Zdroj: Italská zeleninová polévka minestrone s čerstvým parmazánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/italska-zeleninova-polevka-minestrone-s-cerstvym-parmazanem  [On-line 12.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.